top of page
Search

Hva er en fremtidsfullmakt?

En fremtidsfullmakt kan fungere som et alternativ til å unngå vergemål i fremtiden. Målsetningen er å sikre økt grad av selvbestemmelsesrett når helsen svikter og man ikke lenger kan ivareta sine egne interesser.


Med en fremtidsfullmakt sikrer du at noen du stoler på tar vare på dine interesser og hjelper deg den dagen du ikke klarer det selv. Fremtidsfullmakt er aktuelt for mange, ikke bare eldre.

Bestem selv

Demens, sinnslidelse eller alvorlig sykdom kan gjøre at du trenger hjelp i framtida. Med en fremtidsfullmakt kan du, mens du ennå er frisk, bestemme hvem du vil skal ivareta dine interesser hvis en slik situasjon oppstår.


I fremtidsfullmakten gir du en eller flere personer fullmakt til å opptre på vegne av deg selv og utføre de oppgavene som står i fullmakten. Den kan omfatte både økonomiske og personlige forhold.


For mange er det betryggende å vite hvem som skal disponere midlene dine den dagen du selv ikke er i stand til det. Med en fremtidsfullmakt kan du bestemme både betaling av faste utgifter og andre regninger, salg av eiendom, forskudd på arv og mye annet.


Ingen fremtidsfullmakt?

Dersom du ikke har en fremtidsfullmakt, vil du få problemer med å selge boligen, og den vil kunne stå å forfalle.  Et arveforskudd vil kreve Statsforvalterens samtykke, uavhengig av om vergen er ektefelle/samboer eller barn dersom du ikke har en fremtidsfullmakt. Statsforvalteren har strenge rammer å forholde seg til. Det innebærer i praksis at mange ikke får samtykke til arveforskudd. 

Kommer du på sykehjem tar det offentlige inntil 85% av dine inntekter, herunder renteinntekter.  Har du en fremtidsfullmakt kan bankinnskudd og andre verdier overføres til dine barn eller de du har fastsatt i fremtidsfullmakten. 


 

Ta kontakt om du ønsker hjelp med skriving av fremtidsfullmakt.




 


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page